úterý 31. května 2011

Nadoraz

bez energie, bez nálady. Taková jsem dnes. Ale aby vše nebylo jen černé, podařilo se mi uzavřít měsíc, hurá. Navečer procházka s Viki a pak jsem teda fakt úúúplně odpadla...

pondělí 30. května 2011

Pepča, nebo - li miminko

ptačí se má čile k světu. Kdo má pocit, že jsem se dočista pomátla, má pravdu.
Dneska jsem si "Pepču" ( nevíme jestli je to kluk, či holka a Pepča se hodí pro oba), vzala s sebou do práce (pouze úřednická práce) a každou půl hodinu, jo čtete dobře, každou půlhodinu ho krmila. Je strašně hodné, pěkně baští. Tak snad má šanci. Navečer jsme byli zase u příbuzných a po večerním krmení jsme Pepču nechali trochu proběhnout. Jde mu to už docela dobře. Fotky myslím komentář nepotřebují.







PS: Odpoledne jsem mu koupila červíky. To je pane pochoutka :).

neděle 29. května 2011

Normální neděle ?

Dopoledne při přípravě oběda jsme napsaly úkoly. Po obědě jsem na chvilku prchla ke kamarádce na kus řeči. Mezitím prádlo do pračky, na šňůru, nádobí atp. Pak přiběhla Lucka, ať se jdu podívat, co našla - maličkou sýkorku.


Vypadla chuděra z hnízda, které si postavily v operku střechy. Co s ní ? Na střechu nikdo nevyleze, nechat ji na zemi je riziko, protože kdyby ji objevila Mína...


Takže šup s ní domů. Následuje lov na žížaly, krmení, zkoumání na internetu co s ní, vaření jídla pro ptáka. Fakt mi asi hrabe...
Do toho se rojí mravenci.




Cesta za příbuznými, teta má nějaký zdravotní problém, potřebuje poradit.
Návrat domů, sledujeme balon.


 Opět krmení ptáčete... a je večer. Vlastně se mi dnes nepodařilo nic z toho, co jsem si naplánovala. Tak nevím, kdyby šel nějak nastavit den...

sobota 28. května 2011

Westernový den

Letos poprvé byl u nás vyhlášen westernový den. Lucka si moc přála tam jít.
No jo, jenže jak to udělat, když manžel s prostřední jedou na letiště pro příbuzné, kteří žijí v Austrálii a pravidelně na léto létají do České republiky.
Já musím (teda chci) s Viki na cvičák a široko daleko nikdo, kdo by se této akce zúčastnil. Když tam děvče chce, tak ať tedy jde. Vybavena baťůžkem s naprostými hloupostmi jako pláštěnka, svačina , telefon, peníze atd. vyrazila sama samotinká, ale hrozně natěšená.
Co vám mám povídat. Dušičku jsem měla malou, ale všechno dopadlo skvěle. Lucka si to i sama hezky užívala. Hned po cvičáku jsem se i s Viki přesunula za ní a užily jsme si to ve třech až do pozdního odpoledne.
Pochvala patří nejen Lucce, která dokázala, že už je velká holka, ale i Viki, protože pro ni to byla první akce s větším počtem lidí, psů, zvířat, různých situací, pachů a zážitků.
A jak to všechno probíhalo ???
Úvodní přehlídka koní a jezdců




Následovaly úkazky různých disciplín práce s koněm :
přechod lávky

jízda bez sedla 


lasování


jízda zručnosti, zde věšení, či sundávání prádla z koně



Viki vše docela poslušně a v klidu sledovala


 Hlavní iniciátorka a organizátorka , dle mého názoru povedené akce



I dětem bylo dopřáno povozit se na koních



A nečekaně, zase koně



 Ale  i Viki si našla kamarádku


Podotýkám, že spoustu fotek fotila Lucka. Vzhledem ke všem okolnostem jsme s sebou měly jen malý kompakt, ale i tak si myslím, že fotky se jí dost povedly.
Jo a příbuzní doletěli, sice dost unavení, ale v pořádku.

pátek 27. května 2011

Bouřka

hodně veliká byla v noci na dnešek. Ale u nás žádné škody nezpůsobila. Ráno sice pošmourné, ale teplé. V práci fofr, ale zase se celkem dařilo.
Lucka dnes měla významný den. Byla přednášet básničky na vítání občánků. Šlo několik holčiček z druhých tříd. Paní učitelky je naučily hezké pásmo. Prý se jim to hodně povedlo. Za odměnu dostaly čokoládu.
Odpoledne to vypadalo, že se už dělá hezky, tak jsem sebrala Viki a šla se projít. Po 4 km ale začalo tak strašně pršet, že jsem se uchýlila k Lucčině paní učitelce domů a zavolala svého neskutečně hodného muže, aby pro mne přijel.

čtvrtek 26. května 2011

Rada rodičů

Když nastoupila Lucka do první třídy, tak jako u starších dcer, se hned jako první věc volil třídní důvěrník. Kdysi jsem se tomu bránila, vloni jsem souhlasila. Mám poslední dítě, nějak to zvládnu. Kdo je třídní důvěrník ? To je vám všem asi jasné. Osoba, která dělá zápisy z třídních schůzek, chodí na radu rodičů, ale hlavně by měla být prostředníkem při jakémkoli problému mezi rodiči, dětmi a školou. Problémy nemáme, máme skvělou paní učitelku. Na třídní schůzky docházíme rádi (zatím), vesměs slyšíme chválu. Pak už zbývá jen Rada rodičů. Scházíme se tak 3-5x do roka, dle potřeby. Troufám si tvrdit, že spousta (samé matky, žádný otec) z nás tam chodí i ráda. Jsme malé město, docela se známe a je jasné, že třídního důvěrníka nikdy nedělá problémový rodič. Takže vždy vše prodiskutujeme v klidu, řekneme své názory, vyvodíme závěr. Někdy se řeší i nepříjemné věci, ale to už k tomu patří. Naopak, někdy se řeší i věci, které se školou tak nějak nesouvisí. Kdysi jsem si myslela, že tahle "instituce" je na nic, ale dnes si myslím, že smysl má.
Dnešní rada začínala v 17:30, byla i s občerstvením . Domů " ze školy " jsem přišla ve 22:00 a vůbec mi to nevadilo. Bylo to fakt fajn.

středa 25. května 2011

Už je to

posekáno, teda ne úplně, ale z velké části ano. A to je dobře, neb je pravděpodobné, že kvůli počasí a ostatním okolnostem, by se to v následujících dnech asi nepodařilo, a pak by to šlo hodně ztěžka.
V práci dnes zase jeden z horších dnů, ale zvládli jsme to.
Po práci sice krátké, ale milé setkání s kamarádkou.
Nejstarší konečně mohla nechat vykastrovat kočičku, která to zvládla úplně v pohodě.
Lucka svědomitě přehrává jak na flétnu, tak na klavír, mám radost.
Takže nakonec vlastně docela dobrý den.

úterý 24. května 2011

Svátek

má Jana, Janička, Janinka, Janík...Prostě moje prvorozená, dnes už dospělá, naprosto samostatná a šikovná dcera.
Už když mě puberta brala, tak jsem věděla, že pokud jednou budu mít dceru, bude to Jana. 


 

pondělí 23. května 2011

Ředitelské volno = tajný výlet

Na dnešek bylo nahlášeno u Lucky ve škole ředitelské volno, nešel proud. Tak jsem vyhlásila volno i pro rodiče a zorganizovala malý tajný výlet. Před časem jsem na jednom slevovém portálu zakoupila několik jízd na bobové dráze. Pořád to nevycházelo. Buď bylo špatné počasí, nebo někdo z nás nemohl. Na dnešek to klaplo. Včera mne sice trochu děsilo počasí, ale to jako kdyby vidělo, že jinou příležitost už nebudeme mít , bylo naprosto dokonalé.
Dorazili jsme na místo, nikde nikdo, celý areál jen náš, naprostá dokonalost.


Střídali jsme jízdy s návštěvou ostatních atrakcí a fakt jsme si to užívali.
Fotky mluví za vše.










Na závěr jsme si dali pizzu, která byla " v ceně ".


A aby těch zážitků nebylo málo, tak jsme ještě vyšplhali na nedalekou rozhlednu.




Taťka nám všechno hezky zdokumentoval, takže všechny fotky jsou jeho práce.
Cestou domů jsme se stavili nakoupit, doma ještě poseděli u kafíčka a zmrzliny.
Stihli jsme si pohrát na zahradě nejen s Luckou, ale i s Viki.
Moc hezký den.
Ředitelské volno by klidně mohlo být častěji, asi to ve čtvrtek navrhnu na radě rodičů :)).

neděle 22. května 2011

Duha II

tentokrát u nás doma


Na oběd dnes přišla nejstarší s přítelem. Neteče jim doma voda, nějaká porucha, či co. Taťka opět začal sekat, ale bohužel bouřka a déšť ho vyhnaly.

sobota 21. května 2011

Duha

Jako již tradičně je sobota, tak hnedle po obědě s Viki do školy.


Než jsme se vrátily, stihl taťka posekat u babičky kousek zahrady a vyhnal ho ohromný déšť. A tady ani kapka :).
Pak jsme se rozhodli, že když je hezky seznámíme Viki s vodou.
No , vypadá to, že zatím se s ní moc kamarádit nechce, ale my to nevzdáme, třeba se to povede. Přemlovaly jsme ji s Luckou obě, ale dál se nám to nepodařilo.


I v trávě jí to sluší.


Při zpáteční cestě jsme vyjeli na kopec. Na jedné straně slunce za mraky,


na druhé duha.


pátek 20. května 2011

Rovnátka

Na kontrolu se zoubkama jsme dnes byly objednané s Luckou. Ne k normálnímu zubaři, ale k tomu rovnátkovému.
První dcera měla docela se zuby problém. Jako předškolák vybrala rychle za sebou dvě dávky antibiotik a první zuby se jí zcela zkazily. Když potom začaly růst druhé, náš tehdejší zubař byl tak "trochu" laxní a než jsme se dostaly k rovnátkovému, bylo v puse napácháno dost škody. Jen díky fakt dobrému panu doktorovi, který se nás ujal, má dnes zuby hezky rovné. Nosila rovnátka nejdříve sundavací, potom fixní, dokonce si musela nechat 4 druhé zuby vytrhnout, aby se jí pěkně srovnaly. Ale stálo to za to.
Prostřední dceru jsem vždy brala na kontrolu s sebou s tou starší, a protože jí naopak několik zubů chybí, stačilo pod dohledem pana doktora postupně vytrhávat a oni se krásně narovnaly samy. Jen podotýkám, že druhé dceři vyrostl první zub na 14 měsících a poslední mléčný jí byl vytržen ve 14ti letech :)).
S Luckou to taky nebude jen tak. Zuby jí začaly růst poměrně dlouho, sice pěkné a zdravé, ale už ty první se jí do pusy nechtějí vejít. A mě bylo jasné, že rovnátkový pan doktor nás nemine. Už druhým rokem chodíme na kontroly, ale má to háček. Opět zuby pomalu rostou. Čekáme, až se vyklubou, aby se na nich mohlo začít pracovat a zase je krásně srovnat. Kontroly probíhají tak, že se lékař podívá do pusy, řekne hmm, zase nic, tak zas za pár měsíců... Jeho ordinace sídlí ve vedlejším malém městečku,
kde mají na náměstí dvě kašny



                                                                pítko


krásně opravenou radnici a zámek (v pozadí oranžovošedá budova).



Cestou domů jsem neodolala a musela si vyfotit řepku a nádherná mračna.


Odkvetlé pampelišky byly zdrojem velké zábavy.


Navečer jsem ještě stihla posedět s těhotnou kamarádkou a pomuchlat si měsíční štěňátka plemene belgický ovčák malinois paní cvičitelky ze psí školy.

Kdyby měl někdo zájem, zde informace z jejího inzerátu:
Štěňata s PP po pracovně vedených rodičích, oba vrcholové zkoušky, povahový test 100 bodů, výborní aportéři a obranáři. Předpoklad výborných pracovních vlastností.Odběr koncem června.
M: Mischa KORZÁR, RTG 0/0, Výborná 1 CAC, IPO1, IPO2, IPO3, ZVV1, ZVV2, ZVV3.
mischa---vystava.jpg
O: Vasil Bono Campo,RTG 0/1, IPO1, IPO2,  IPO3, účastník mnoha vrcholových soutěží MR a MRBO.
vasil-bono-campo.jpg


čtvrtek 19. května 2011

Svátek

má dnes můj muž. Nejsme nijak extra slavící rodina. Popřejeme si, dáme třeba nějakou drobnost. Nic extra. Když se toho sejde víc, zajdeme na oběd, nebo na večeři, nebo se sejdeme doma, posedíme...
Dneska jsme se ale hodně pobavili. Odpoledne, když jsme se sešli, začala Lucka tátovi přát a dala mu několik obrázků. Docela jsem se divila, jak se překonala, co toho nakreslila. Jak jsem se spletla. Na obrázcích bylo třeba hodně štěstí, všechno nejlepší nabo hezký svátek a pod tím vždy jiný podpis- Kuba, Matěj , Diana, Jaruška,Damián...- Lucčiny spolužáci. To nás tedy zarazilo, proč celá třída kreslí našemu tátovi obrázek k svátku? Ta potvora mrňavá vzala ráno sáček bonbonů a ve třídě ho rozdala s tím, že to mají od tátova svátku. :))) Už jsem psala, že mají skvělou učitelku. Ta nehnula brvou, při hodině čtení místo, aby četly děti četla ona sama nějakou pohádku a děti jako poděkování za bonbony kreslily obrázky. No směju se ještě teď ! Na tenhle svátek určitě nezapomeneme.
Tak muži, všechno nejlepší !

středa 18. května 2011

Relax

jsem si dopřála odpoledne. Už jsem tady někdy psala,že středa je můj nejdelší pracovní den. Někdy se sejde klientů méně a pohodových, někdy víc a míň pohodových. Druhý případ byl dnes.Navíc kolega v práci optimismem taky nesršel. To jsem pak úúúplně mimo. A protože bylo hezky, zašla jsem nejdřív s Luckou na zmrzlinu. Pak jsem sebrala Viki a šla se "chvíli" projít. Z chvíle bylo skoro 6km, ale stálo to za to !




A ještě jeden večerní rychlocvak.