pátek 23. prosince 2016

Už se to blíží

Po nedělní, celkem klidné denní jsem měla v pondělí volno. Plánovala jsem si co všechno....Jenže moje tělo chce něco jiného. A po zkušenosti ze září ho poslouchám. Únava veliká. Volala Jana, Maruška má nějakou virozku, nic vážného, ale v naší inverzní kotlině s ní nechce jít ven. Jestli bych nemohla nakoupit. Jasněže mohla. Aspoň jsem je holky moje viděla.


Lucka je doma, pořád jí není dobře.
I na úterý mi vyšlo volno, protože v plánu je další rehabilitace. Jak já se tam vždycky těším.
Cestou domů....



Lucka pořád není dobrá, návštěva obvyklé lékařky rozpačitá. V druhé ordinaci jsme o mnoho spokojenější, ač dostává ATB. Ale to jsme už tak nějak tušily.
Taťka odpoledne zásobuje babičku. Večer ještě doděláváme perníčky, prý bez nich by to nebyly ty pravé Vánoce.
Středa ve znamení nákupu a příprav. Únava je menší, ale pořád jsem zpomalená. Lucka je doma a docela nám to spolu klape. Večer jdu na noční.
Čtvrtek dopoledne prospím. Lucce začíná být líp, no sláva. Dokonce jde odpoledne na chvíli na klavír, aby popřála paní učitelce. Já pomalu ukrajuji ze seznamu úkolů, co je ještě třeba. Něco splním, něco prostě škrtám. Zdraví mám jen jedno, Vánoce budou i za rok.
Dneska pokračuju. Vánočka byla původně z mého seznamu vyškrtnuta. Ale když na mne vykoukly fotky z loňských let, nějak mi to přišlo líto. Vzhledově nic moc, rozjela se mi. Ale chuťově je dobrá.



Odpoledne jsme ještě s mužem zajeli rozsvítit na hroby těch, co už s námi nejsou.
A zítra, zítra nás bude po dlouhé době u stolu hodně. Už se těším.

6 komentářů:

  1. Ivo, přeji Ti pohodové svátky. Já byla v pondělí poprvé v práci. Naskočila jsem do toho nejhoršího co může v hračkářství být. Přežila jsem dvě dvanáctky a ve středu jsem probrečela večer bolestí. Středa a čtvrtek opět doktoři a budu pokračovat i po novém roce. Jsem z toho zoufalá. Pátek opět dvanáctka, ale přežila jsem kupodivu téměř bez bolesti.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko i tobě děkuji a taktéř přeji pokojné svátky. Věřím, že jsi zoufalá. Nechci to zakřiknout, ale krom velké únavy jsem celkem v pohodě, bolesti nemám. Snad i tobě se uleví. iva

      Vymazat
  2. Krásné vánoční zastavení ♥ Iva

    OdpovědětVymazat
  3. Vánočka je pěkná, dala bych si hned.

    OdpovědětVymazat