neděle 14. května 2017

Pampelišky



Další neděle. Ani nevím jak se to stalo.
Pondělí - volno, taťka se snaží dosekat. Deštivé počasí nám kazí plány.
Úterý - denní
Středa - opět denní, Lucka se školou v Praze. Exkurze v Muzeu čokolády, spokojenost nejvyšší. Před tím výstava Body the Exhibition. Přiznám se zcela upřímně, že jsem měla strach jak to dá, dala to skvěle. Mám radost.
Čtvrtek - volno a jak jinak, uděláte si plány a všechno je jinak. Dopoledne se známou, máme si pořád co povídat. Pak dlouhý telefonát s bývalou spolužačkou. Odpoledne na mne padla taková únava, že jsem usnula a najednou je večer a všechno, co bylo v plánu je kdesi v nenávratnu.
Tak už jenom akce matrace. To je tak. Naše matrace už dávno přesluhují, tedy dle doporučení odborníků. Je fakt, že už tedy své mají za sebou, ale vyměnit by potřebovaly. Už jen když pomyslím na moje záda a na to, že člověk nemládne a kvalitní spánek dělá divy. A tak jsme se jali s mužem pátrat po tom, co by nám vyhovovalo. Objevili jsme firmu, kde jsou ochotni vám matraci na omezenou dobu zapůjčit aniž by jste si ji museli koupit. Ještěže tak. První na řadu přišla všemi opěvovaná a doporučovaná paměťová pěna. Brečet se mi chtělo, tohle tedy není nic pro mne.
Druhý pokus je taštičková matrace. Paní ve firmě moc ochotná, ale asi si nějak popletla velikost a matrace se nevejde do naší atypické postele. Takže takové malé škatulata hejbejte se. Nejdřív vynést 27 kg vážící matraci do patra do ložnice, pak zase uvést ložnici do původního stavu a matraci do obýváku. Teď spím v obýváku na zemi, jinak to nešlo. Ale musím říct, že tahle volba je o poznání lepší. Alespoň tak jako naše původní stará matrace.
Pátek - zase denní.
Sobota - dopoledne je třeba doplnit zásoby a obstarat domácnost. Odpoledne s kytkou na hrob mamce, měla by 9.5. narozeniny a potom na kafe,taky s kytkou ke Dni matek, k babičce.
A už jsme u těch pampelišek. Má jich na louce za domem tolik, že to z dálky vypadá jako řepkové pole. Naštěstí není.





Naše vitální babička je pořád plná energie a i když ji síly trochu opouštějí, stále má chuť pracovat. Pořád má slepičky a zahrádku. Každý rok toho spoustu zasází a vypěstuje. Dokonce i léčivé bylinky.


Neděle -  ve znamení zkulturnění naší neutěšené domácnosti.
Péťa má za sebou týdenní pobyt na Madeiře a dneska se nám na chvilku vrací do Čech.

Žádné komentáře:

Okomentovat